Färgade linser

De företag som tillverkar färgade linser har gjort så mycket som möjligt för att efterlikna verkligheten och utseendet på iris. På grund av att just den delen av ögat brukar ha tydliga mönster, har vissa typer av färgade linser försökt att likna det genom att de har en serie av små prickar där. Det ger ett mer naturligt djup istället för en platt färg. Ytan över pupillen är alltid genomskinlig så att det går att se något.

Färgade linser är ett perfekt komplement till din maskeradkostym, eller om du bara vill byta ögonfärg för en dag eller två. Det finns både utan styrka för dig som inte har synfel och med styrka för dig som har synfel.

En sak man kan tänka på när det gäller färgade linser i allmänhet är att din egen ögonfärg nästan alltid påverkar vilket resultat du får, och det är därför inte säkert att dina ögon kommer se ut som de på bilderna där du beställer. Saker som spelar in är ljuset du befinner dig i och dina ögons grundfärg, självklart går det att säga ungefär hur resultatet blir men alla ögon är unika och således blir resultatet det också.

Vill du ha färgade linser med styrka måste du ha gjort en synundersökning hos optiker inom en tolvmånaders period innan du köper linserna.