Månadslinser

Månadslinser, även kallade korttidslinser är linser man använder under en period av 2-4 veckor. Månadslinser är en av de mest populära typerna av korttidslinser som många väljer att använda.

De fungerar på det sättet att du sätter i linserna på morgonen och tar sedan ut dem igen på kvällen. Månadslinser är ganska lätthanterliga, men tänk på att du måste tvätta dem efter användning för att de verkligen ska bevara sin hållbarhet. Är du inte noggrann med skötseln av dina månadslinser kan det hända att beläggningar byggs upp på ytan av linsen. Det är på grund av tårvätskan som innehåller massor av proteiner, fett och mineraler. Sådana beläggningar kan lätt orsaka irritation eller infektion i dina ögon, så tänk på rengöringen av månadslinserna.

När du ska göra rent dina månadslinser använder du dig av linsvätska, när du sedan ska placera linserna i sin etui häller du först i linsvätska även där. Det är viktigt för att linserna ska hålla sig fuktiga över natten. När du använt dina månadslinser i 30 dagar måste de bytas ut mot nya, viktigt att tänka på är att den regeln gäller även om du inte använt dem alla 30 dagarna. Det finns dock månadslinser som är så kallade ”dygnet-runt-linser” och de går bra att sova med.

Ofta är månadslinser det mest prisvärda alternativet av linser, och det finns massor av märken, färger och linser med olika funktioner. Det som gör månadslinser ännu mer ekonomiska än priset är att du kan använda dem om och om igen. I dagens läge finns det månadslinser för alla typer av synfel om de inte är väldigt omfattande.