Dygnet-runt

Dygnet-runt-linser är linser som du kan använda dygnet runt, precis som namnet anger. De kan användas i upp till 30 dagar i sträck och 24 timmar om dygnet. Som linsbärare behöver du alltså aldrig ta ut dem ur ögonen. Denna typ av linser är extremt populär eftersom du som använder dem i princip aldrig behöver tänka på att du ens har linser. Man slipper all skötsel och hantering som andra sorter medför.

Linser som man kan ha dygnet runt är gjorda av ett speciellt material, nämligen silikonhydrogel. Detta material har blivit ett genombrott om man jämför med de traditionella linserna. Det nya materialet släpper igenom nästan 6 gånger mer syre än traditionella linser som är gjorda av vanlig hydrogel. Och är syretillförseln hög blir det automatiskt bekvämt för ögat att ha en sådan lins på sig, eftersom det innebär att ögat kan andas lika bra som utan linser.

Dygnet-runt-linser är ett väldigt bra alternativ för dig som till exempel har väldigt torra ögon, och därmed svårt att använda vanliga linser. Då kan du använda dem som vanliga månadslinser, alltså ta ut dem varje kväll och rengöra, för att sedan sätta i dem igen på morgonen. Anledningen till att de fungerar så bra för extremt torra ögon är deras förmåga att släppa igenom stora mängder syre. De behöver inte lika mycket vätska för att hålla sig bekväma för användaren.

Om du inte använt linser överhuvudtaget tidigare bör du inte börja med en sådan här typ av lins. De är bäst för personer som använt linser tidigare. För att sedan börja med dygnet-runt-linser bör man tillsammans med en optiker prova ut linserna i en månad, så att man säkert vet att de är lämpliga för en.

Vill du ha minimal skötsel av dina linser är dygnet-runt-linser ett ypperligt alternativ för dig. De kan med all säkerhet få dig att glömma att du har ett synfel överhuvudtaget.